Gezocht junior DTP'r

Vacature MaatWerkTegels & Borden Gezocht junior DTP’er

Wie zoeken wij?

Een junior DTP’r die het leuk vindt om zich in een bijzondere techniek te verdiepen en te werken.

Waar kom je te werken?

Je komt terecht in een creatief in keramische printtechnieken gespecialiseerd bedrijf. Wij maken unieke producten op bestelling voor veel verschillende klanten. Van een particulier die een tegelwand in de badkamer met een foto van een strand wil tot grote tegeltableaus in de stad ontworpen door bekende kunstenaars. Maar ook series decoratieve tegeltjes en borden voor feestelijke gelegenheden. Het kan zo gek niet wezen als de basis maar keramiek is tot wc potten aan toe.

Wie zijn wij?

We zij een bedrijf met een team van ongeveer 8 mensen die verschillende werkzaamheden uitvoeren. Van drukvoorbereiding op de computer, het aanbrengen van decoraties op keramische producten tot het stoken van de producten. De verhoudingen binnen het team zijn informeel. Op donderdag en vrijdag wordt er gezamenlijk een lekker hapje gegeten.
We zijn gevestigd in De Meern op het industrieterrein Strijkviertel.
Kijk op onze websites om te zien wat we doen www.maatwerktegels.nl of www.maatwerkborden.com

Wat ga je doen?

  • Aangeleverde bestanden uit verschillende formats omzetten naar en opmaken in Photoshop

  • Bestanden print klaar maken

  • Kleurcorrecties maken om de vertaalslag naar keramische drukpigmenten te

    maken.

  • Beoordelen hoe de computer instellingen en daarmee de printkleur moet zijn

    om na het bakken de goede kleur te krijgen

  • Contact met klanten

  • De printers bedienen vanaf de computer maar ook het dagelijks onderhoud

    zoals bijvullen van papier en toners en simpele storingen oplossen.

  • De kwaliteit van de producten scherp in de gaten houden en meedenken over mogelijke verbeteringen.

    Wat voor iemand zoeken wij?

  • Iemand die goed met Photoshop kan werken

  • Thuis is in Illustrator en computers in algemene zin.

  • Een goed oog en gevoel voor kleur heeft

  • Kwaliteitsgericht is

  • Oplossingsgericht met enig technisch inzicht

  • Secuur kan werken en niet in paniek raakt als er deadlines gehaald moeten worden.

  • Iemand die niet te beroerd is om indien nodig op andere afdelingen bij te springen.

  • Je woont in De Meern en omgeving

  • Je spreekt Nederlands en Engels

    Hoeveel uur?

    In overleg met een maximum van 32 uur

    Salarisindicatie:

    In eerste instantie een starterssalaris

    Wat moet je doen om deze leuke baan te krijgen?

    Bel voor informatie met Yvonne Keijser telefoon 06-53907057 Of stuur een mail met cv aan:
    Info@maatwerktegels.nl

    MaatWerkTegels & Borden Industrieterrein Oudenrijn Leidse Rijn 10-12
    3454 PZ De Meern

Anna Maria van Schurmanhofje opgeknapt met tegeltableau.

 

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen gaat komend weekend het opgeknapte Anna Maria van Schurmanhofje heropenen. Het hofje was de laatste jaren verwaarloosd geraakt.

In het Museumkwartier tussen de Keukenstraat en de Magdalenastraat ligt het geheel vernieuwde hofje. Het plaatsje is informeel omgedoopt tot het ‘Anna Maria van Schurmanhofje’.

De bestrating is geheel vernieuwd, de muren opnieuw gestuct, de verlichting is verbeterd, er zijn plantenbakken gemetseld waarin nieuw groen is geplaatst en er zijn drie kunstuitingen aangebracht die met Van Schurman te maken hebben.

Eerste vrouw

Van Schurman (1607–1678) was de eerste vrouw in Nederland die aan een universiteit studeerde. Zij volgde vanaf 1636 zittend achter een gordijn hoorcolleges aan de zojuist geopende Utrechtse universiteit, onzichtbaar voor de mannelijke studenten.

In de doorgang van het hofje bij de Magdalenastraat is er een tegeltableau gekomen met afbeeldingen die verwijzen naar deze vrouw, waaronder een zelfportret. In het open gedeelte is er muurschildering gekomen met een gedicht van haar hand. Een derde kunstuiting moet nog gepresenteerd worden.

Het hofje, dat door buurtbewoners wordt gebruikt als een achterom, maakt deel uit van wandelroutes zoals de VVV-route ‘Hofjes en Kameren’. Bewoners hadden het initiatief genomen voor het opknappen van het gebiedje.

https://www.duic.nl/algemeen/anna-maria-van-schurmanhofje-opgeknapt-en-heropend-door-burgemeester-utrecht/?utm_source=mail&utm_campaign=new&utm_medium=mailchimp&mc_cid=372068cc8b&mc_eid=d45bc03b60

Sphinx Passage


PERSBERICHT
3 april 2018

Maastrichtse keramiek historie op 120 meter tegeltableaus Sphinxpassage
De bijna 200 jaar oude keramiekgeschiedenis van Maastricht is nu permanent te zien in de nieuwe Sphinxpassage. Ruim 250 tegeltableaus met tientallen teksten zijn door het bedrijf MaatWerkTegels ingebakken op 30.000 tegels. De tegelverhalen brengen de ondernemerskracht en vergane glorie van de iconische Sphinx sanitairfabriek uit 1930 tot leven. Het is het langste tegeltableau in Nederland en heeft een lengte van 120 meter.

1overzichtRegout.JPG

 

 

Het terrein van de oude Sphinx sanitairfabriek wordt een nieuw te ontwikkelen werk- en cultuurgebied aan de noordkant van het Maastrichtse centrum. Om de geschiedenis van het gebied te behouden heeft de gemeente een permanente tentoonstelling laten inrichten over de bijna 200 jaar oude keramische geschiedenis van de stad.

1Detaillogo.jpg

De 120 meter oude gang (hoogte 5,5 m) tussen het Sphinx gebouw en de nieuwe Pathé bioscoop is getransformeerd tot een openbare passage die de geschiedenis vanaf het ontstaan van de Regout fabrieken tot de ondergang van de Sphinx vertelt in ruim 250 tegeltableaus met tientallen teksten. De tegelverhalen brengen de ondernemerskracht en vergane glorie tot leven. De Sphinxpassage is iedere dag gratis te bezichtigen.

1overzichtpassage.jpg

Langste tegeltableau in Nederland
Het bedrijf MaatWerkTegels heeft voor de Sphinxpassage in totaal ruim 120 meter tegels met diverse afbeeldingen en teksten ingebakken. De 30.000 tegels meten 15x15 centimeter. De passage heeft het langste overdekte tegeltableau in Nederland. Verschillende keramische technieken zijn er te bewonderen zoals kopergravures, transfers, handschilderen en ontwerptekeningen. Ook zijn foto’s ingebakken van arbeidsomstandigheden, gebouwen, de productie van sanitair, oude en nieuwe ovens en van veel keramische producten. Gedeputeerde Geurts en wethouder Krabbendam openden de tentoonstelling van keramische tegels eind vorig jaar.

1opening Sphinxpassage.jpg

250 tableaus met een eigen verhaal
Eigenaar MaatWerkTegels Solke Pasveer: “Het is een grote eer om als keramisch bedrijf uit Utrecht de keramische geschiedenis van Maastricht te mogen inbakken op Mosategels. De tableaus bestaan uit logo’s, beeldmateriaal en toelichtende tekst. Het zijn er ruim 250 geworden, dus 250 verschillende verhalen.” Het mooist vindt hij de 60’er jaren reclames van Sphinx sanitair die tot wel een meter hoog zijn uitvergroot en alle charme behouden hebben. “Fraai vind ik ook de dames die in doorkijk negligé wasbakken aanprijzen en prachtig sixties serviesgoed.”
De gehele productie is in 2 maanden gerealiseerd. Extra complex was dat tijdens het inbakken van de tegeltableaus in Maastricht nog druk gewerkt werd aan de layout.

De Sphinxpassage bevat ruim 250 tegeltableaus met tientallen teksten op 30.000 tegels die het verhaal vertellen van de keramiek-geschiedenis in Maastricht.Neem voor meer informatie of ander beeldmateriaal contact op met Solke Pasveer van MaatWerkTegels, (06) 24 21 54 42, solke@maatwerktegels.nl.

1arbeid.JPG

 

Over MaatWerkTegels

MaatWerkTegels is gespecialiseerd in tegeltableaus voor gevels en tunnels, in elke vorm, reliëf, kleur en decoratie. Het bedrijf print met een digitale techniek keramische kleuren, de print wordt op tegels overgebracht die daarna worden gebakken op een hoge temperatuur. De hoge inbaktemperatuur garandeert een duurzaam product dat tientallen jaren UV-bestendig is.

1okproductieproces sanitair.jpg

MaatWerkTegels is regelmatig betrokken bij tal van spraakmakende projecten. Tegeltableaus fleuren tunnels op en maken ze sociaal veiliger. En gebouwen, cultureel erfgoed en andere objecten in de openbare ruimte krijgen met tegeltableaus een metamorfose. MaatWerkTegels is in 2004 opgericht door Solke Pasveer, die zich al bijna 40 jaar met keramiek bezighoudt. Meer informatie op www.maatwerktegels.nl.